Schrijfklussen

Juridische teksten die ik voor je herschrijf

  • contracten en reglementen
  • algemene voorwaarden
  • cao en personeelshandboek
  • nieuws- en blogberichten
  • APV's en andere overheidsregelingen
  • brieven
  • scriptie rechtenstudie

Staat jouw tekst er niet tussen?
Geen probleem. Ik pak alle juridische teksten aan. 

Arbeidsrecht blogs

Arbeidsrecht blogs schrijf ik voor je van scratch af. Klik hier voor een blog die daarover gaat. Natuurlijk kan ik ook een door jou geschreven arbeidsrecht blog herschrijven.

Contracten en reglementen

Contracten en reglementen bevatten rechten, plichten en spelregels. Met klare juridische taal help ik je discussies daarover te voorkomen.

Algemene voorwaarden

De kleine lettertjes van een contract zijn vaak onleesbaar. En niet alleen omdat ze zo klein zijn. Algemene voorwaarden staan vaak bol van de lange zinnen en vaktermen. De klant begrijpt niet waar hij voor tekent. Neem contact met me op als je dat anders wilt. Ik maak dan begrijpelijke algemene voorwaarden.

Cao en personeelshandboek

Als werkgever ontvang je arbeidsrechtelijke teksten van je huisadvocaat waar geen speld tussen te krijgen is. Dat klinkt goed, maar je medewerkers begrijpen de teksten niet. Ik herschrijf ze graag voor je.

Nieuws & blogs

Op de site van je kantoor of bedrijf schrijf je blogs over wetgeving en rechtspraak. Inhoudelijk heb je de blogs prima voor elkaar. Maar het ontbreekt je aan tijd om de teksten lekker toegankelijk te maken. Ik help je graag.

APV's en andere overheidsregelingen

Je hebt een mooie gemeentelijke verordening geschreven. Het is belangrijk dat de regeling voor iedereen duidelijk is. Omdat de regeling nogal ingewikkeld en uitgebreid is, kun je daar hulp bij gebruiken. Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Brieven

Je informeert je klanten, leveranciers en medewerkers over een juridische kwestie. Je vraagt je af of de brieven duidelijk genoeg zijn. Ik help je met de puntjes op de i. Of meer, als dat nodig is.

Scriptie rechtenstudie

Het is bijna zo ver en dan sleep je de meestertitel (mr.) in de wacht. Met je kennis van zaken zit het wel goed, maar zo’n scriptie schrijven valt je tegen. Natuurlijk ga ik jouw scriptie niet schrijven, maar ik kijk hem graag na. Ik controleer op taal, formuleringen en structuur. Onduidelijke teksten herschrijf ik. En ik daag je uit op de inhoud als ik die niet logisch vind.